Pizza har idag blivit vardagsmat för de flesta av oss. Ändå har inte denna maträtt funnits så jättelänge i Sverige som många kanske tror, men dess historia sträcker sig tillbaka många hundra år. Redan för över tusen år sedan nämndes ordet pizza och under femtonhundratalet dök det upp runda bröd av den här typen i Neapel. Några hundra år senare nämnde den kände författaren Alexandre Dumas pizzabröd med olika sorters fyllningar. I dag har varje pizzeria med självaktning ett stort sortiment med både klassiska och helt nya fyllningar att erbjuda.
Driva en pizzeria
När den här sortens snabbmat först blev populär i vårt avlånga land växte det upp pizzerior i nästan vartenda gathörn. Numera möter de hård konkurrens från många andra sorters restauranger med matspecialiteter från jordens alla hörn. Den som vill driva en pizzeria måste, förutom att kunna göra goda pizzor förstås, följa ett ganska gediget regelverk, något som gäller för alla verksamheter i restaurang- och livsmedelsbranschen. Mycket gäller hygien förstås men det finns också regler för hur temperaturer ska mätas och noteras för både råvaror och färdiga produkter. Det finns regler för hur pizzaköket ska se ut och vilken maskinell utrustning som behövs. Att starta upp innebär ofta en hel del investeringar och sedan gäller det förstås att sköta underhåll och skötsel på bästa sätt. Det är alltid klokt att låta experter sköta service av storkök med RMS så alla regelverk följs.
Varför älskar folk pizza?
Ja, varför? Egentligen är en pizza den perfekta måltiden. Bröd, protein, kryddor och smaksättare i skön blandning. Det går att konstruera en pizza som uppfyller den mest kräsne köparens önskemål. En pizza kan göras vegetarisk eller vegansk, den kan göras utan gluten och den kan också göras så där överdådigt vräkig med varenda onyttig ingrediens som någon kan vilja ha. Det finns alltid en pizza som passar för varje tillfälle, priset är ofta förbluffande lågt i jämförelse till vad man får och dessutom är det enkelt att äta den precis på det sätt man önskar, både till vardag och fest.